Ultrahangos Magasság-és Nyomásmérő Szenzor


Ultrahangos Magasság-és Nyomásmérő Szenzor

Ultrahangos Magasság-és Nyomásmérő Szenzor

Egy lépés a digitalizáció felé.

A sűrűsödő forgalom, a megnövekedett baleseti kockázat, az emelkedő kibocsátási szintek és az egyre hangosabb utak: vannak fejlődésben lévő technológiák, amelyek lehetővé teszik majd a közlekedési ipar számára, hogy leküzdjék ezen akadályokat a városi agglomerációkban - és megtegyenek egy jelentős lépést a digitalizáció felé. A légrugók most már elektronikusan és automatikusan kezelhető alkatrészekké váltak az Ultrahangos Magasság-és Nyomásmérő (UHP) szenzorok által – a városi buszok esetében ez kisebb energiaveszteséget, valamint a hatékonyság és biztonság egy új szintjét jelenti.

Úttörők ezen a területen

Az elektronikus légrugó: Az Ultrahangos Magasság-és Nyomásmérő Szenzor lehetővé teszi a járművek magasságának megváltoztatását. Az ultrahang technológia megméri a magasságot és a légrugókban található nyomást, valamint folyamatosan továbbítja a pontos értékeket az elektronikus vezérlőegységnek. Ez az elektronikus megfigyelési folyamat megakadályozza a légrugókból származó szükségtelen energiaveszteséget úgy, hogy a magasságot automatikusan a meghatározott értéken tartja – egy technológia, amely lehetőségek tárházát nyitja meg a szektor felé.

Betekintés a jövőbe

Mi nem csak a jelenben gondolkodunk; a jövőben a UHP szenzorokat nem csak annak érdekében használjuk majd, hogy pontosan megmérhessük a rugó magasságát és a benne található nyomást, hanem azzal a céllal is, hogy az eszközök észleljék és továbbítsák a jelet túlterhelés vagy megszakítás esetén. A jeleknek köszönhetően lecsökken a nem várt defektek száma, és ezáltal a jármű állásideje és a baleseti kockázat is jelentősen redukálódik. Dióhéjban: az előzetes karbantartás lehetőségével biztosítunk védelmet az utakon.

Műszaki adatok

  • A szenzor továbbítja az aktív nyomást, majd ultrahang segítségével tovább küldi a légrugó pontos magasságát.
  • Az értékeket továbbítja a vezérlőegységnek. Az ECU algoritmusai leellenőrzik, hogy szükséges-e az irányítási beavatkozás. Amennyiben szükséges, jeleket küldenek az elektromosan működtetett szelepeknek, amelyek ezután szabályozzák a levegőellátást.
  • A városi és autópályán használt vezetési magasság célértékei mentésre kerülnek az elektronikus vezérlőközpontban.

Előnyök

  • A járművezetőknek állandó rálátásuk van a rugók jelenlegi légnyomására.
  • A légrugók elektronikus vezérlése sokkal hatékonyabb, mint a mechanikus módszer.
  • A jövő technológiája lehetővé teszi majd az előzetes karbantartást, amely lecsökkenti az állásidőt és a balesetek számát, valamint biztonságossá teszi a közúti vezetést.

Időpontfoglalás